Slaninica će dati poseban ukus njokama koje su premekane od maslinovog ulja i paramezana.
Potrebni sastojci:
- 400 g svežih njoka
- 150 g dimljene slanine
- 1 veći crveni luk
- 2 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- parmezan i peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju na tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava. Onda dodajte sitno seckan crveni luk i dinstajte 3-4 minuta dok ne omekša. Zatim umešajte njoke i pržite 6-8 minuta na srednje jakoj vatri, uz povremeno mešanje. Zasebno umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Potom sklonite tiganj s vatre na trenutak, dodajte jaja i brzo promešajte da se ravnomerno rasporede. Na kraju pospite rendanim parmezanom ili peršunom.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)