Slaninica će dati poseban ukus njokama koje su premekane od maslinovog ulja i paramezana. 

Potrebni sastojci: 

  • 400 g svežih njoka
  • 150 g dimljene slanine
  • 1 veći crveni luk
  • 2 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • parmezan i peršun

Priprema:

Na zagrejanom ulju na tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava. Onda dodajte sitno seckan crveni luk i dinstajte 3-4 minuta dok ne omekša. Zatim umešajte njoke i pržite 6-8 minuta na srednje jakoj vatri, uz povremeno mešanje. Zasebno umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Potom sklonite tiganj s vatre na trenutak, dodajte jaja i brzo promešajte da se ravnomerno rasporede. Na kraju pospite rendanim parmezanom ili peršunom. 

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: