Традиционални део српске народне ношње чланица Владе Србије је добила на дар од представника туристичких организација западне Србије.

Јелек од тамноцрвеног плиша сашивен је у Бајиној Башти, а министарка га је укомбиновала с белом, модерном хаљином.

Слика Матићеве је за кратко време на Инстаграму добила преко 710 лајкова, а слика је изазвала позитивне реакције инстаграм публике.

"Лепшу министарку досад нисмо имали", "Ово је Балкан", "Предрага и цењена наша", само су неки од коментара испод поменуте фотографија.

Ово није први пут да је Матићева позирала одевена у јелек, она је сличну фотку на Инстаграму објавила и крајем септембра прошле године, када је посетила "Седму ткачку колонију у Стапару".

Министарка је пажњу јавности привукла и у јулу прошле године, када је заиграла коло на Рајцу. Она је тада за Ало! поручила да се дивно провела и истакла да је играла фолклор, те је због тога тако добро оплела колце.

Матићева нам је тада открила и када је последњи пут обукла народну ношњу:

- Играла сам раније фолклор и од када сам престала, нисам народну ношњу обукла. Косидба на Рајцу је једна од најлепших туристичких манифестација која промовише нашу традицију и обичаје, али и кулинарске специјалитете старе преко 100 година - казала нам је министарка.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".