Пихитије су мрсно предјело, а некоме и десерт. Савремено доба је донело и посну варијанту пихтија са димљеном рибом. 

Потребни састојци:

  • 4 младе свињске ногице
  • мало сухомеснатог (димљена ногица, уво, репић)
  • 3 шаргарепе (куване)
  • 2 јаја (кувана)
  • 4  чема белог лука
  • ловоров лист
  • бибер у зрну
  • туцана љута паприка (може и слатка)
  • со

Припрема:

Оперите добро свињске ногице па их очистите и ставите у дубоки лонац. Онда додајте сухомеснато, пар листа ловора, неколико зрна бибера, мало зачина по жељи и со. Сипајте воде до врха. Кувајте све док се пихтије не скувају и не остане мало течности, око два длана у шерпи. Затим процедите и одвојте кости. Месо распоредите у 4 тањира. Додајте куване шаргарепе и кувана јаја подељена на пола. Ставите у сваки тањир по чен белог лука. Онда сипајте и распоредите остатак чорбице. Поспите пихтије са мало туцане паприке и пустите да се пар сати стегну.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Njam njam A.V

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Njam njam A.V

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: