Рецепт ових ћуфти у наставку текста је за четири особе. Изузетно су кремасте, а комбинација укуса је феноменална!
Потребно је:
За пилеће ћуфте:
- 400 г млевене пилетине
- 50 г презли
- 1 јаје
- 50 г пармезана
- со и бибер
За кремасти сос:
- 1 кашика путера
- 2 чена белог лука, ситно исецкана 2 чена белог лука
- 250 мл павлаке
- 50 гр млевеног пармезана
- 250 г свежег спанаћа
- 1/2 кашике сенфа сок од лимуна со, бибер и љута папричица по укусу
За пире од пашканата:
Прочитајте још
- 3 пашканата
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 1/2 л повртног бујона сок од лимуна
Начин припреме:
Млевену пилетину помешајте са јајетом, пармезаном, презлама, сољу и бибером. Од тога руком обликујте ћуфте и пржите их на маслиновом уљу у тигању, док не порумене. Пашканат ољуштите и исецкајте на коцкице.Бели лук пропржите на путеру па додајте пашканат. Онда сипајте повртни бујон, да прекрије поврће. Кувајте све док не омекша па изблендајте у кремасти пире. Затим сипајте лимунов сок и зачините. Отопите кашику путера утигању па додајте бели лук и кратко пропржите. Додајте сенф и киселу павлаку па зачините. Умешајте свеж спанач па кувајте док не увене. Потом додајте пармезан да се сос добро згусне. Ћуфте опет вратите у тигањ па сва кратко загрејте, уз додавање лимуновог сока.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šareni Tanjir
(Трпеза)