Рецепт ових ћуфти у наставку текста је за четири особе. Изузетно су кремасте, а комбинација укуса је феноменална!

Потребно је:

За пилеће ћуфте:

  • 400 г млевене пилетине
  • 50 г презли
  • 1 јаје
  • 50 г пармезана
  • со и бибер

За кремасти сос:

  • 1 кашика путера
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана 2 чена белог лука
  • 250 мл павлаке
  • 50 гр млевеног пармезана
  • 250 г свежег спанаћа
  • 1/2 кашике сенфа сок од лимуна со, бибер и љута папричица по укусу

За пире од пашканата:

  • 3 пашканата
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1/2 л повртног бујона сок од лимуна

Начин припреме:

Млевену пилетину помешајте са јајетом, пармезаном, презлама, сољу и бибером. Од тога руком обликујте ћуфте и пржите их на маслиновом уљу у тигању, док не порумене.  Пашканат ољуштите и исецкајте на коцкице.Бели лук пропржите на путеру па додајте пашканат. Онда сипајте повртни бујон, да прекрије поврће. Кувајте све док не омекша па изблендајте у кремасти пире. Затим сипајте лимунов сок и зачините. Отопите кашику путера утигању па додајте бели лук и кратко пропржите. Додајте сенф и киселу павлаку па зачините. Умешајте свеж спанач па кувајте док не увене. Потом додајте пармезан да се сос добро згусне. Ћуфте опет вратите у тигањ па сва кратко загрејте, уз додавање лимуновог сока. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šareni Tanjir

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: