Recept ovih ćufti u nastavku teksta je za četiri osobe. Izuzetno su kremaste, a kombinacija ukusa je fenomenalna!

Potrebno je:

Za pileće ćufte:

  • 400 g mlevene piletine
  • 50 g prezli
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • so i biber

Za kremasti sos:

  • 1 kašika putera
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana 2 čena belog luka
  • 250 ml pavlake
  • 50 gr mlevenog parmezana
  • 250 g svežeg spanaća
  • 1/2 kašike senfa sok od limuna so, biber i ljuta papričica po ukusu

Za pire od paškanata:

  • 3 paškanata
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 l povrtnog bujona sok od limuna

Način pripreme:

Mlevenu piletinu pomešajte sa jajetom, parmezanom, prezlama, solju i biberom. Od toga rukom oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju u tiganju, dok ne porumene.  Paškanat oljuštite i iseckajte na kockice.Beli luk propržite na puteru pa dodajte paškanat. Onda sipajte povrtni bujon, da prekrije povrće. Kuvajte sve dok ne omekša pa izblendajte u kremasti pire. Zatim sipajte limunov sok i začinite. Otopite kašiku putera utiganju pa dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte senf i kiselu pavlaku pa začinite. Umešajte svež spanač pa kuvajte dok ne uvene. Potom dodajte parmezan da se sos dobro zgusne. Ćufte opet vratite u tiganj pa sva kratko zagrejte, uz dodavanje limunovog soka. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Šareni Tanjir

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: