Recept ovih ćufti u nastavku teksta je za četiri osobe. Izuzetno su kremaste, a kombinacija ukusa je fenomenalna!
Potrebno je:
Za pileće ćufte:
- 400 g mlevene piletine
- 50 g prezli
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- so i biber
Za kremasti sos:
- 1 kašika putera
- 2 čena belog luka, sitno iseckana 2 čena belog luka
- 250 ml pavlake
- 50 gr mlevenog parmezana
- 250 g svežeg spanaća
- 1/2 kašike senfa sok od limuna so, biber i ljuta papričica po ukusu
Za pire od paškanata:
Pročitajte još
- 3 paškanata
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 l povrtnog bujona sok od limuna
Način pripreme:
Mlevenu piletinu pomešajte sa jajetom, parmezanom, prezlama, solju i biberom. Od toga rukom oblikujte ćufte i pržite ih na maslinovom ulju u tiganju, dok ne porumene. Paškanat oljuštite i iseckajte na kockice.Beli luk propržite na puteru pa dodajte paškanat. Onda sipajte povrtni bujon, da prekrije povrće. Kuvajte sve dok ne omekša pa izblendajte u kremasti pire. Zatim sipajte limunov sok i začinite. Otopite kašiku putera utiganju pa dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte senf i kiselu pavlaku pa začinite. Umešajte svež spanač pa kuvajte dok ne uvene. Potom dodajte parmezan da se sos dobro zgusne. Ćufte opet vratite u tiganj pa sva kratko zagrejte, uz dodavanje limunovog soka.
Foto: Printskrin/Jutjub/Šareni Tanjir
(Trpeza)