Пилећа супа је феноменално топло јело за госте, а велики део је традиције. Нема недељног ручка без добре супе. У наставку је оргиналан кафански рецепт. 

Потребни састојци: 

  • 1 цела пилећа крилца или једно мање пиле
  • 2–3 шаргарепе, исечене на колутиће
  • 2 кромпира, исечена на коцкице
  • 1 мањи корен першуна
  • 1 мањи корен целера
  • 1 мањи црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 2 ловорова листа
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашичица сувог биљног зачина
  • 1 супена кашика уља или масти
  • тајни састојак: 1 кашика домаће говеђе или пилеће супе у праху 
  • свеж першун за декорацију

Начин припреме:

Добро оперите пилетину па је ставите у велику шерпу. Налијте 2 литра хладне воде па полако загрејте до врења. Онда додајте сецкан црни лук, шаргарепу, кромпир, корен першуна и целера. Додајте ловорове листове и бели лук. Зачините па додајте супу у праху. Ватру смањите и кувајте сат до сат и по времена, све док пилетина не омекша, а поврће постане мекано. Онда полако промешајте и долијте воде. Затим извадите поврће и пиле и процедите чорбу. 

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: