Пилећа супа је феноменално топло јело за госте, а велики део је традиције. Нема недељног ручка без добре супе. У наставку је оргиналан кафански рецепт.
Потребни састојци:
- 1 цела пилећа крилца или једно мање пиле
- 2–3 шаргарепе, исечене на колутиће
- 2 кромпира, исечена на коцкице
- 1 мањи корен першуна
- 1 мањи корен целера
- 1 мањи црни лук
- 2 чена белог лука
- 2 ловорова листа
- со и бибер по укусу
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- 1 супена кашика уља или масти
- тајни састојак: 1 кашика домаће говеђе или пилеће супе у праху
- свеж першун за декорацију
Начин припреме:
Добро оперите пилетину па је ставите у велику шерпу. Налијте 2 литра хладне воде па полако загрејте до врења. Онда додајте сецкан црни лук, шаргарепу, кромпир, корен першуна и целера. Додајте ловорове листове и бели лук. Зачините па додајте супу у праху. Ватру смањите и кувајте сат до сат и по времена, све док пилетина не омекша, а поврће постане мекано. Онда полако промешајте и долијте воде. Затим извадите поврће и пиле и процедите чорбу.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)