Иако скоро сви тигањи имају подлогу на унутрашњој страни, која спречава лепљење хране у току пржења, храна се ипак  некако залепи.

И за овај проблем постоји врло једноставно решење. Софи Луис је инфлуенсерка и мама која на друштвеној мрежи Инстаграм свакодневно објављује видео-снимке у којима показује трикове за чишћење.

Фото: Профимедиа

 

Тако је и овај пут открила ефикасно решење помоћу ког се храна не лепи за тигањ. Према њеним речима, прво што треба да урадите јесте да добро оперете тигањ детерџентом за прање посуђа.

- Када га исперете, добро га обришите сувом, памучном крпом да не остане ни кап воде - рекла је Софи и додала:

Фото: Профимедиа

 

- Тигањ загрејте на јакој ватри, а када крене да се дими, склоните га с рингле. На дно тигања равномерно распоредите око две кашике соли, односно толико да со прекрије дно. Тигањ вратите на загрејану ринглу, па сачекајте око један минут.

Затим, убрусом детаљно уклоните све остатке соли, а онда тигањ вратите на ринглу и сипајте уље. Када се уље загреје, тигањ је спреман за коришћење и пржење хране.

Фото: Профимедиа

 

На овај начин ћете створити посебан заштитни слој на дну посуде, захваљујући ком се храна неће лепити и загорети.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".