Iako skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, hrana se ipak  nekako zalepi.

I za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Sofi Luis je influenserka i mama koja na društvenoj mreži Instagram svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje trikove za čišćenje.

Foto: Profimedia

 

Tako je i ovaj put otkrila efikasno rešenje pomoću kog se hrana ne lepi za tiganj. Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa.

- Kada ga isperete, dobro ga obrišite suvom, pamučnom krpom da ne ostane ni kap vode - rekla je Sofi i dodala:

Foto: Profimedia

 

- Tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.

Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.

Foto: Profimedia

 

Na ovaj način ćete stvoriti poseban zaštitni sloj na dnu posude, zahvaljujući kom se hrana neće lepiti i zagoreti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".