Овај случај изазвао је изузетно велико интересовање грађана Србије, те се свакодневно јављају људи са теоријама где би нестали младић могао да буде, као и све невероватнијим закључцима, што с једне стране отежава истрагу, а са друге наноси додатну бол породици.

Социјални психолог Весна Томић сматра да је превелика заинтересованост грађана за случај нестанка Матеја Периша из Сплита болесна, поготово у ситуацијама када се људи окупљају на друштвеним мрежама, где чак планирају и личну потрагу за младићем.

Фото: Милена Анђела/Друштвене мреже

 

 

- Нестанак Сплићанина у Београду је међународни случај, отуда и велика заинтересованост свих, што српске, што хрватске јавности. Искрено, људи су изгубили компас! Тражећи бег од стварности, од личних проблема које сви имамо, они у својој приватној истрази траже несталог младића као да су стручњаци, што није нормално - рекла је Томић.

- Свако треба да ради оно за шта је стручан. У реду је да се помогне полицији и то је пожељно, али је ово отишло предалеко. Људи воде истрагу и имају своје теорије. Веома непримерено, а на овај начин се злоупотребљавају друштвене мреже.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".