Бајден је посетио Боис у оквиру путовања у три западне државе да промовише примену ратног закона од стране његове владе ради припреме за шумске пожаре, пише РТДЕ.

Он је у понедељак касно ујутро стигао у Национални међуресорни ватрогасни центар у Боису како би се састао са ватрогасним званичницима и гувернером Ајдаха Бредом Литлом, републиканцем.

Велики број полицајаца из Боиса било је стационирано на улазу у Национални међуресорни ватрогасни центар, а неколико полицајаца патролирало је у тој области мотоциклима.

Многи демонстранти носили су натписе са псовкама или су махали америчким заставама које су биле обешене наглавачке у знак очаја.

Бајден је такође требало да посети Сакраменто у Калифорнији и Денвер током свог дводневног путовања и промовише гувернера демократа Гавина Њусома у Калифорнији, који се у уторак суочава са позивом.

Број шумских пожара на западу земље константно се повећавао. Према неким научницима, каже се да су климатске промене учиниле регион много топлијим и сувљим у последњих неколико деценија, узрокујући повећање шумских пожара и екстремних временских услова, па чак и за те регионе у САД.