Bajden je posetio Bois u okviru putovanja u tri zapadne države da promoviše primenu ratnog zakona od strane njegove vlade radi pripreme za šumske požare, piše RTDE.

On je u ponedeljak kasno ujutro stigao u Nacionalni međuresorni vatrogasni centar u Boisu kako bi se sastao sa vatrogasnim zvaničnicima i guvernerom Ajdaha Bredom Litlom, republikancem.

Veliki broj policajaca iz Boisa bilo je stacionirano na ulazu u Nacionalni međuresorni vatrogasni centar, a nekoliko policajaca patroliralo je u toj oblasti motociklima.

Mnogi demonstranti nosili su natpise sa psovkama ili su mahali američkim zastavama koje su bile obešene naglavačke u znak očaja.

Bajden je takođe trebalo da poseti Sakramento u Kaliforniji i Denver tokom svog dvodnevnog putovanja i promoviše guvernera demokrata Gavina NJusoma u Kaliforniji, koji se u utorak suočava sa pozivom.

Broj šumskih požara na zapadu zemlje konstantno se povećavao. Prema nekim naučnicima, kaže se da su klimatske promene učinile region mnogo toplijim i suvljim u poslednjih nekoliko decenija, uzrokujući povećanje šumskih požara i ekstremnih vremenskih uslova, pa čak i za te regione u SAD.