У самоизолацију, након што су тестови показали да су позитивни на коронавирус, отишла су чак два владара еуропских краљевина - шпањолски краљ и данска краљица. Последњи у низу заражених је принц  Чарлс, и то по други пут, преносе страни медији.

Шпански краљ Фелипе VI заражен је корона вирусом и има благе симптоме, саопштила је данас краљевска палата и додала да је краљ на седам дана прекинуо своје званичне активности.

- Његово Височанство је добило позитиван резултат на тесту који је јутрос урађен пошто је у уторак краљ осетио благе симптоме - наводи се у саопштењу, јавља АФП а преноси Бета.

Додаје се да је Фелипе VI добро и да ће наставити активности из своје резиденције.

 

 

Његова супруга и ћерка не показују симптоме болести и могу да наставе активности али ће се придржавати одговарајућег протокола у датој ситуацији, навела је палата.

Шпански краљ је последњих дана присуствовао јавним скуповима, као што су научне конференције и радни ручкови.

И данска краљица Маргрете Друга заражена је корона вирусом и има благе симптоме, саопштила је данас Краљевска палата и додала да је краљица (81) у новембру примила додатну дозу вакцине против корона вируса.

 

 

Маргарете Друга, иначе веома популарна у Данској и која је недавно прославила 50. годишњицу од доласка на трон, морала је да откаже пут у Норвешку. Налази се у изолацији у својој палати у Копенхагену.

Упркос укидању неких мера против корона вируса, данске власти и даље препоручују изолацију од најмање четири дана за оболеле од корона вируса.

Британски принц Чарлс позитиван је на ковид-19, саопштила је данас његова канцеларија.

 


То је други пут да је британски престолонаследник оболео од корона вируса, пренео је Ројтерс.

Јутрос је принц од Велса био позитиван на ковид-19 и сада је у самоизолацији, навела је Канцеларија и додала да је принц Чарлс отказао све планиране обавезе.
 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".