Како тврде истраживачи, десет посто бракова који су почели венчањима чија цена прелази два милиона динара завршило је разводом у прве три године. С друге стране, 34 посто парова који су на венчању имали тек десет гостију развело се у року од десет година.

- Ово истраживање потврдило је резултате пређашњег америчког истраживања које је сугерисало да су скупа венчања лоша за брак јер младенце уваљају у дуг. Кад се све узме у обзир, ово истраживање шаље поруку да венчања не морају пуно да коштају те да би парови требало свој посебни дан да поделе са породицом и блиским пријатељима кад год је то могуће - рекао је вођа истраживања Хери Бенсон.

Фото: Профимедиа

 

 

Сара Дејвисон, стручњакиња за разводе, истиче да се неки парови погубе у целој причи.

- Код неких парова важније је само венчање од свега осталог. Венчање, раскошна венчаница, предивна локација... Све то може да засени прави разлог због којег се жените. Кад дан венчања прође, седите и преко стола гледате особу за коју сте се венчали и мислите: 'Венчање је било баш забавно, али ово неће ићи' - тврди жена која паровима помаже да се носе са проблемима у браку.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".