Православни хришћани данас славе Светог Трифуна, заштитника винове лозе.

Међутим, Свети Валентин је нарочито међу младима далеко популарнији, па се многи потруде да разним поклонима за Дан заљубљених обрадују оне које воле или у које су заљубљени.

Од давнина постоји веровање да је једна боја симбол љубави и овог празника и да је веома важно имати неки комад накита или одеће на себи баш у тој боји, да би вас пратила срећа у љубави све до следећег Дана заљубљених.

Фото: Депозитфото

 

Реч је о црвеној боји. Наиме, верује се да ова боја страсти доноси срећу онима који су заљубљени, али и само срце цртамо углавном као црвено што потврђује смисао овог уверења.

Старо веровање које практикују у већини земаља у којима се слави од давнина овај празник, каже да би данас девојке и момци требало обавезно да имају на себи бар неки црвени детаљ, како бих их пратила срећа у љубави све до наредног Дана заљубљених.

У обзир долазе све варијнте црвене, укључујући оне тамне нијансе попут бордо.

Како се верује, црвена боја на данашњи дан доноси срећу и онима који немају партнера или нису срећно заљубљени, али и онима који су у срећним везама.

Фото: Профимедиа

 

Уколико они који су сами на данашњи дан носе нешто црвено од гардеробе или неки детаљ, постоји веровање да ће до следећег Светог Валентина вероватно наћи своју "сродну душу".

Црвена боја "подиже" расположење и даје већи осећај самопоуздања, симбол је радости и страсти, тако да свакако обуците данас нешто црвено и уживајте у Дану заљубљених.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".