Четири једноставна трика за негу ваших лепотица:  

1. Очистите листове биљака

Један од најбољих начина да ваше собне љубимице засијају пуним сјајем је да кором од банане пребришите листове. На овај начин ћете их очистити од прашине, али и нахранити њихове зелене делове. Листови ће добити сјај и пуноћу. Овај поступак можете да понављате два пута месечно.

Фото: Профимедиа

 

2. Нахраните цвеће

Кора од банане је органског порекла и лако се разлаже и претвара у компост, који је најбоља прихрана за биљке. Кору банане иситните на комаде, па је закопајте у саксију око биљака или у земљу око ружа. Биљке ће бити бујније и лепше, а руже ће цветати као никада пре.

3. Решите се инсеката

Још једна предност коре од банане је што ћете се помоћу ње лако решити инсеката. Идеално за све оне који имају врт, а не желе да употребљавају инсектициде. Изблендирајте кору од банане, па је закопајте неколико центиметара у дубину око биљака и инсекти ће се разбежати. 

Фото: Профимедиа

 

4. Вода од банане

Ако користите кору од банане нећете имати потребу за додатним средствима за прихрану ваших собних биљака.  Направите једноставан раствор којим ћете заливати цвеће. За заливање биљака најбоље је да користите кору презрелих, потамнелих банана, које ћете ставити у воду и додати мало смеђег шећера, па оставити дан-два да одстоји.

Кора банане права је благодет за негу биљака захваљујући минералима које садржи - калцијум, фосфор и калијум. Ти минерали из коре ослободиће се у води након 24 до 48 сати и уколико једном седмично заливате ваше биљке овим раствором, ваша просторија у којој држите цвеће личиће на ботаничку башту током целе године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".