Полиција тражи читав монтажно грађени објекат који је без јасних и конкретних трагова нестао на једном приватном плацу у току ноћи у Мичигену. Полицијске службе сумњају да је кућа одвучена приколицом.

У кући, која је величине осредње јахте, власник је живео неколико година пре него што се преселио. Ипак, када је после неког времена поново посетио своје имање, кућу није затекао.

 

 

- То је веома чудна ситуација. У овом тренутку, кућа дефинитивно није тамо где би требало да буде. Постоје различити мотиви за крађу, али то је детаљ који покушавамо да откријемо - изјавио је инспектор Метју Скот за локалне медије. 

Мала кућа је била монтажна смеђа колиба са белим вратима, белом оградом и наранџастим кровом. Утврђено је да је нестала у ноћним часовима и то негде у периоду између 18. новембра и 16. децембра прошле године.

Полиција има списак осумњичених и верује да су две особе умешане у крађу, али обзиром да је истрага у току детаљи о њима се не могу изнети.

Крађа кућа је један од најбрже растућих злочина у Америци, према подацима институција, али не у дословном смислу. Крађе некретнина се углавном обављају преваром  са папирима о власништву.

(Independent.uk)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".