Она је том приликом прокоментарисала, између осталог, изјаву фолк певача Аце Лукаса, који је након финала рекао "да би победио и он да је он прао ноге у лавору".

- Да то је он рекао: "Ево да сам ја изашао на сцену и прао ноге, можда бих и ја победио." Ја морам да кажем можда и би, али морао би да освести зашто пере ноге једном, на пример па и пред свима нама. Просто то би такође могао да буде уметнички рад. Баш јесте место на Евровизији свима. Било би необично да ја њега схватим озбиљно. Схватам појаву Лукаса као распад, као неки ђаво из Тасманије кад би наступио - рекла је у јутарњем програму на К1, а убрзо је стигла и реакција Аце Лукаса.

- Госпођице Србљановић, да ли сте гледали цртани филм о "Попају"? Неодољиво ме ваш мио лик асоцира на... Мислили сте на Оливу? Нееее! Ипак вам такав комплимент не могу упутити, било би превише! Сетите се зле вештице из истоименог цртаног филма "Попај" - одговорио је Лукас на коментар Биљане Србљановић о његовом учествовању на Беовизији 2022 за Информер.

Иначе, Србљановићева је раније у току емисије истакла да нема никакав проблем са тим што се и Аца Лукас такмичио, а дотакла се и Саре Јо.

- Баш јесте место на Евровизији свима. Мени је криво због Саре Јо, што је постала део става да безуби чланови друштва гледају ду*ета. Она има своје супер тело и може с њим да ради шта хоће. То је шик. Зашто може Карди Би, а не може она? То је популарно. Сара Јо је кума „Прајда“, она је увек стајала уз ЛГБТ заједницу. Њу обележава све друго осим да је представник безубе заједнице која гледа ду*ета. Нетачно је да је Констрактина победа тријумф интелигентне заједнице над сељацима. Као што је нетачно да гласачи власти слушају кич и треш и воле гола ду*ета - закључила је Биљана, али и додала да је подржавала Констракту.

- Ове године ми се баш допао избор. Ја сам послала 20 порука за Констракту - казала је Србљановићева у емисији "Уранак" на К1, па наставила:

- Веома ми је интересантно то што се људима толико допала песма која је заправо концептуална уметност. Подсећа на Марину Абрамович, на оно њено „уметник мора да буде леп“. Јако ми је било занимљиво да је та врста уметности прихваћена и да је тако добро прошла. Ја немам слуха, али чак и ја стално певам „Ин Цорпоре Сано“ . Верујем да је Констракта искрено изненађена победом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".