Она се налази у филму "Сизиф К." режисера Филипа Гајића, који је премијеру имао пре неколико година, тачније, 4. децембра 2015. године на Фестивалу ауторског филма у Београду.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Ово је први играни филм о Сизифу, у коме главне улоге тумаче Бојан Димитријевић, Луција Шербеџија, Горан Јевтић, Хана Селимовић и Марија Пикић. 

- Једнога дана договорио сам се са Миланом да направи музику за представу "Киклоп по Еурипиду". То је требало да буде моја прва режија, али представа није никада изашла. Главни лик је мудри Одисеј који савлада непобедивог Киклопа, ждерача људи на Сицилији. У Европи. Милан је направио ову песму у свом стану на Дорћолу. У оно доба.

Фото: Архив Новости

 

 

- Једнога дана нашао сам на тавану заборављену ТДК касету од 60 минута. Направио сам филм о Сизифу. У овој песми загрлише се јунаци и песници. Одисеј беше Сизифов син. Једнооки Киклоп прождире понижене, сломљене и уморне. Људи стоје у колони. Збуњени и немоћни, препуштени концу судбине у кључалом котлу. Ни песника, ни јунака. Анестезија ће једнога дана изветрити - тако ромори историја, тако шапуће поезија - навео је Гајић у опису видеа који је објављен на YоуТубе-у.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".