Иако то није много познат податак, мајка Маје Волк била је чувена глумица бивше Југославије, Мирјана Коџић, а отац филмски и позоришни критичар, доктор наука Петар Волк.

Мајина мајка је умрла 2004. године, али иза ње је остало прегршт улога и богата каријера глумице и списатељице. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Мирјана је дипломирала на Филозофском факултету и Музичкој академији, а била је првакиња драме Српског народног позоришта, Народног позоришта, Сарајевског народног шпозоришта, Савременог позоришта.

Бројне су улоге које је изнела величанствена Мирјана Коџић: од Феме у "Покондиреној тикви" до Лизе Дулитл у "Пигмалиону"... Осим што је била првакиња драме, Мирјана је остварила и доста улога када је филмографија у питању, а посебно је значајна улога  Госпође Агатоновић у филму "Није него" и Ане у "Позоришту у кући".

Не само што је имала изванредне успехе када су глума и позориште у питању, Мирјана је писала и радио-драме, али и десет романа.

Маја Волк је њено једино дете из брака са Петром. Са друге стране, Маја има троје деце: ћерке Милену и Теодору и сина Михајла.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

Занимљиво је да је Маја својевемено истакла да је њена ћерка Милена наследила Мирјанине гене.

- Најстарије и најмлађе дете на неки начин по рођењу имају “статус”, али средње је увек у проблему. Зато је Милена још у детињству развила шарм не би ли привукла пажњу. Наследила је темперамент од моје маме, глумице Мирјане Коџић, и то је умела да користи - испричала је Маја за "ХЕЛЛО!"