-Стални су притисци на посланике и руководство Народне скупштине да се не усвоји неки закон, а затим и на председника да не потпише оно што је НСРС усвојила- рекла је Цвијановић за РТРС.


Она је додала да је о свему потребно разговарати, а не да се претњама, притисцима, санкцијама и силом покушава заменити дијалог.

-Исправно би било да кажу "ви се овде не разумете, ви мислите да имате право на то, ми мислимо да немате". Морамо сести да разговарамо о томе на озбиљан начин, а не да нам прете и врше притиске- истакла је она.

Цвијановић је нагласила да они који највише причају о правној држави најмање раде да држава то буде, јер су за то потребни систем и системска решења уз поштовање Устава и закона, и ту онда, како је рекла, нема никакве силе, странаца и наметања.

-Сви су знали да ће уследити одређене интервенције страног фактора и све се то могло предупредити. Али ваљда је било неопходно да једна држава изађе са санкцијама и покаже своје "мишиће", те да отплати свој дуг према политичком Сарајеву. Онда ту имате и друге неизабране странце, који такође мисле да треба да примењују силу, а нису имали потребу за тим. Ипак, све ствари могу да се решавају у оквиру система. Није се морало реаговати вандалски, дивљачки, брутално и са силом- рекла је Цвијановић.

Налазимо се у једној општој бруталности, приметила је Цвијановић и навела да све што је требало системски да се реши заменила је сила.

Она у томе види највећу штету по БиХ, јер јој је остављена само могућност да се брани да опстаје силом.

Кристијан Шмит је пре два дана изјавио да је "обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти".

Председница РС објавила је 7. априла указ о проглашавању овог закона који би данас требало да ступи на снагу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".