Уласком Марин Ле Пен у трку за председника Француске, поново су почеле да испливавају ствари из њене бурне прошлости.

Ле Пенова је трећа ћерка Жан-Мари Ле Пена и Пијерет Ле Пен. Рођена је 1968. године, а политика је била део њеног детињства и одрастања. Као мала, оца је пратила на политичким скуповима, а са осам година видела је из прве руке какав утицај има политика њеног оца када је преживела бомбашки напад на породичну кућу, који је оркестриран од стране непријатеља Жан-Мари Ле Пена. Странка Национални фронт основана је почетком 70-их година и састојала се од ксенофоба и бивших нацистичких сарадника.

Жан-Мари Ле Пен оженио је 1960. године Пијерет, која је у то време била модел. Упознали су се две године раније, заједно су добили три ћерке од којих је најмлађа Марин. Није било планирано да Марин наследи политичку функцију свог оца, то је требало да уради њена сестра Мери-Каролин која је изабрала свог мужа пре свог оца и тиме начинила неопростиву издају.

Пијерет Ле Пен, мајка од Марин, одлучила је да се разведе од њеног оца 1987. године због екстремних ставова Жан-Мари Ле Пена. Напустила је породичну кућу 1984. због његових изјава о "традиционалним француским вредностима" и да је "жена само добра за чишћење, рибање, прање и извршавање својих брачних дужности", па је бунтовна Пијерет одлучила да се слика гола за Плејбој у знак освете. Овим чином је хтела да исмеје свог бившег мужа.  Док се на насловној страни Плејбоја не види лице Пијарет, у магазину је прилично јасно о коме је реч, а на сликама је итекако обнажена.

Фотографисала се у костиму француске собарице како чисти кућу. Марин је признала да никада није опростила оцу што је испровоцирао ту ситуацију и признала да је била истраумирана. Тада је имала 16 година и прекинула је све односе са мајком, да би касније поправиле однос. Марин је једном приликом рекла да има много љубави између ње и њене мајке.

Фото: Профимедиа

 

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".