Мира Шкорић успела је да победи подмуклу болест која ју је мучила више од 15 година. Она је имала рак штитне жлезде који јој је откривен у подмаклој фази.

После четири операције и велике борбе, на срећу, успела је да победи ову болест.

- Увек сам била немарна према свом здрављу, шта ћу, таква сам… И сад се најежим када се сетим тог периода пре него што сам сазнала да сам болесна. У једном тренутку почела сам да осећам необичан умор. Шта год да радим, почнем да осећам малаксалост. Онда су кренуле благе, подмукле температуре, 37 са 2, а не знаш од чега су. Истовремено, необјашњиво сам губила килограме. Нисам особа која кука и плаши се болести, наставила сам нормално да живим, певала сам, снимала, држала концерте. Игнорисала сам симптоме све док ми на врату изнад кључне кости није искочила лимфна жлезда. Е онда сам схватила да је озбљно. Доктор Радан Џодић ми је саопштио сурову истину, коју нисам хтела да прихватим. Истину да имам рак штитне жлезде, и то са метастазама. Била сам у стању потпуног шока и неверице - присетила се она.

Фото: Душан Мишић

 

Међутим, и даље се борим, примам терапије, чувам имунитет, узимам витаминске коктеле. И даље певам нормално, по два сата, као да нисам била болесна. И не волим када ме сажаљевају, када прочитам да сам се повукла са сцене, да више нисам у стању да певам. О својој болести никада јавно не бих проговорила ни реч, да није других оболелих, којима бих можда могла да помогнем - рекла је Мира.

(Информер)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".