Његова супруга Оливера Балашевић, уз подршку своје две ћерке Јоване и Јелене и сина Алексе, представила је допуњено издање збирке Ђолетових песама "Додир свиле".

Дружење је одржано увече, 29. априла, и то у породочном дому у Новом Саду, а том приликом премијерно је емитована и досад непозната песма Панонског морнара.

Оно што овом издању збирке "Додир свиле" даје посебну драж је чињеница да је употпуњена и интимном преписком супружника.

Фото Д. Миловановић

 

- Прва књига "Додир свиле" настала је као консеквенца награде "Тодор Манојловић", додељене "за посебан уметнички сензибилитет" од Народне библиотеке "Жарко Зрењанин". Ових дана из штампе излази књига истог наслова, али у њој неће бити све већ виђено. То ће бити аналогија оних песама које смо већ читали и слушали сами, певали заједно, уз које смо се заљубљивали, мамили ове и оне сузе. На новим страницама наћи ће се и аутопоетички прозни радови, као и нови стихови коју су се досад слушали само у Улици Јована Цвијића 33. Темпо промоције диктираће ритам одабраних песама које ће се одсвирати, а чуће се и Ђолетова прича о серенади, премијерно, из породичне архиве. Када мрак буде призвао довољно звезда над Салајком, премијерно ће се представити и та песма. Поново ћемо слушати Ђорђа - рекла је Оливера Балашевић.

После промоције одржане испред породичне куће, симболично, за Оливерни рођендан, песма "Рођенданска" објављена је и на Јутјуб каналу покојног певача, 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".