За данас нас, према најави метеоролога коју је поставио на свом Фејсбук профилу, у појединим јужним, југоисточним и југозападним деловима Србије, очекује нестабилно време уз грмљавину и пљускове, док ће понегде бити могућа и јака киша, као и јак ветар. Над осталим деловима биће променљиво облачно, и како наводи Чубрило, углавном суво време.

Дневни максимум данас ће се кретати од 14 до 23 степена Целзијусових.

Фото: Танјуг

 

Како је метеоролог још најавио, свакако треба да искористимо сунчане интервале које ћемо имати до краја недеља, јер ће од среде до петка у земљи бити претежно сунчано и мало топлије време него што је било до сада. Ипак, већ од петка после подне, уследиће преокрет, па ћемо уз могуће погоршање имати и грмљавинске пљускове и освежење.

Дневни максимуми који нас очекују сутра и прекосутра, наводи метеоролог, кретаће се од 16 до 23 степена, док ће у четвртак температура бити осетније виша, и достизаће 27 степени Целзијусових.

Према досадашњим мерењима, Чубрило истиче како након преокрета који ће се десити у петак, нема показатеља како би до пролепшања могло да дође и након 10. у месецу, па освежење може трајати све до 17. маја, пише Чубрило.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".