Za danas nas, prema najavi meteorologa koju je postavio na svom Fejsbuk profilu, u pojedinim južnim, jugoistočnim i jugozapadnim delovima Srbije, očekuje nestabilno vreme uz grmljavinu i pljuskove, dok će ponegde biti moguća i jaka kiša, kao i jak vetar. Nad ostalim delovima biće promenljivo oblačno, i kako navodi Čubrilo, uglavnom suvo vreme.

Dnevni maksimum danas će se kretati od 14 do 23 stepena Celzijusovih.

Foto: Tanjug

 

Kako je meteorolog još najavio, svakako treba da iskoristimo sunčane intervale koje ćemo imati do kraja nedelja, jer će od srede do petka u zemlji biti pretežno sunčano i malo toplije vreme nego što je bilo do sada. Ipak, već od petka posle podne, uslediće preokret, pa ćemo uz moguće pogoršanje imati i grmljavinske pljuskove i osveženje.

Dnevni maksimumi koji nas očekuju sutra i prekosutra, navodi meteorolog, kretaće se od 16 do 23 stepena, dok će u četvrtak temperatura biti osetnije viša, i dostizaće 27 stepeni Celzijusovih.

Prema dosadašnjim merenjima, Čubrilo ističe kako nakon preokreta koji će se desiti u petak, nema pokazatelja kako bi do prolepšanja moglo da dođe i nakon 10. u mesecu, pa osveženje može trajati sve do 17. maja, piše Čubrilo.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".