Вучић је позвао грађане да разумеју колико је за нас ЕУ важна и нагласио да он зна да што се одиграва у народу по питању односа према ЕУ, као и у странци коју води где су подељени на 36, 40 за и против ЕУ и поручио да нема проблем са тим ако људи у Народној скупштини желе да ми изгласају неповерење.


- Извињавам се онима које сам због тога разочарао - указао је Вучић.

Он је рекао и да се претходних недеља борио заједно са другима храбро и прошао кроз многе непријатне ситуације да би заштитио политику Србије и указао да је Србија трећег дана сукоба у Украјини изашла са својом политиком према Украјини и да је не мења ни 73. дана сукоба.

- Упркос свему што се збива показало се да је наша политика промишљена, одговорна и са погледом у будућност - рекао је Вучић и указао да је увек најважније дали ће бити плата, пензија, довољно хране и енергената.

Он је додао да зна шта је у души грађана и разуме и поштује њихове емоције, али да му је посао да буде неко ко ће рационално да води земљу.

- Верујем да сам и за то добио поверење грађана Србије. Србија неће газити ни гасити пријатељства на истоку, не пада нам на памет да то чинимо. Не интересује ме која је сила притиска која долази, једино сила интереса Србије може да промени нас однос - поручио је Вучић и додао да је пред сваким у стању да понови шта је политика Србије.

Али да, како је рекао, људи у Србији морају да знају да је наш стратешки пут - пут у Европу.

- Ако нисмо у стању то да разумемо онда молим да кажете шта је алтернатива и да ћете сутра моћи да исплатити пензије и плате и имати раст најбржи у Европи. Лако је подилазити емоцијама - указао је Вучић.

Он је навео да је његово обраћање грађанима трајало дуго да би представио тежину ситуације, да гледа шта раде Немци и како представници других земаља упозоравају своје грађане.

- Ми се осећамо лагодно, а кризу нисмо осетили. Не значи да нећемо, а даћемо све од себе да је осетимо што мање - рекао је Вучић.

На питање новинара шта значи изјава да ће Србија снажније бити на европском путу и после разговора са Олафом Шолцом да Немачка види Србију у ЕУ и да ли је било неких обећања о уласку, Вучић је рекао да је било и лепих и лоших порука.

Каже да је била јасна порука Шолца о ЕУ, али и тешких порука о КиМ и неким другим питањима, као што је украјинска криза.

- Не раздвајам поруке на лепе и лоше, лепо о европској будућности и било је охрабрујуће, али није лак посао и има много изазова са којима морамо да се суочимо - закључио је Вучић.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".