У примеру стана од 45м2, где спаваћа соба има и прозор и балконска врата за терасу, због самог облика просторије и положаја кревета било би пожељно обезбедити додатну осветљеност. Одлична подлога може бити зид у неутралном сивом тону.

Фото: Промо

 

За акцентни комад намештаја можете изабрати гардеробер СИЕРРА 180 ОГ у декору артисан храста и савременог дизајна, који са леве стране клизног механизма има и огледало. Уз њега се одлично уклапа комода САРДИНИА 4Ф, која је спој топлине рустичног артисан храста са примесама суптилних црних елемената декора, а њеној функционалности доприносе и четири фиоке у које можете сместити разне ствари. Контаст у амбијенту и додатно наглашавање комада намештаја можете постићи кречењем зида иза ових елемената у светлоплаву небо нијансу.

Фото: Промо

 

Уз ове нијансе сјајно иде и златкасто жута боја, па би одлично решење био тапацирани француски лежај БАЗЕЛ који се својим изгледом уклапа у модеран амбијент спаваће собе.

Фото: Промо

 

Како бисте спречили да шареноликост завлада амбијентом, предлог је да подножје лежаја допуните трпезаријском клупом Б510 у сивој нијанси, која ће се слагати и са зидом иза лежаја. Дуги ногари клупе дориносе елеганцији простора, наспрам крупнијих комада намештаја у амбијенту. Из истог разлога уместо ноћног ормарића можете користити клуб сто ВКЦТ-50218 који ће се сјајно уклопити уз црне детаље на комоди и гардероберу. 

Фото: Промо

 

Плава боја доприноси мирном и умирујуц́ем амбијенту, док жута уноси тренутну живост у простор. Због тога ове две боје заједно стварају савршен баланс спокојног и живахног ентеријера, док ће умерена доза црне смирити шареноликост боја и повезати све нијансе које су коришћене.

Следећи ове савете постићи ћете да ваша спавац́а соба представља топао и пријатан амбијент са модерним комадима намештаја и наглашеном комбинацијом боја и елемената, у којем ћете моћи да уживате и максимално се опустите и одморите. Важно је свакако да амбијенту дате и свој лични печат, што можете постићи декоративним детаљима и ситницама.