- Терен је доста неприступачан. Има доста сплавова. Има шибља. Испод Панчевачког моста има још један потопљени брод, који је мало пре локације где је нађено тело, тако да су хладна вода и зима допринели да тело остане такво какво је и нађено. Велика је вероватноћа да је било закачено негде испод воде - објашњава Зоран Стојановски, председник Добровољног ватрогасног друштва Палилула, који је учествовао у потрази за младим Сплићанином Матејом Перишем чије је тело прекјуче, након скоро пет месеци, пронађено код Аде Хује.

Стојановски каже да су место код Ада Хује где је Матеј Периш пронађен већ тражили.

Фото: П. Милошевић

 

- Почели смо потрагу за Метејем од првог дана. Био је то 3. јануар, од Готика, и наставили смо низводно, ка Небојшиној кули. Тај потез смо претраживали доста пута, ту десну обалу. Радили смо и леву обалу. И узводно и низводно. Пратили сте све то што смо радили. Претраживали смо и Панчевачки мост. И тај потез где је нађено тело, код Ада Хује, доста пута смо претраживали са обале - рекао је он.

Додаје да су се све време надали да је Матеј жив.

- Искрено, ми нисмо очекивали да нађемо тело. Тражили смо предмет, или неки доказ, јер нисмо знали да ли је ушао у воду. Нажалост, испоставило се да се утопио. Није било лако за претрагу. Више сам желео, то сам и пар пута рекао, да га полиција нађе у неком кафићу, небитно да л то била Холандија, Белгија, Немачка, где је неко изјављивао тада да га је виђао. Ово свима тешко пада, најтеже је његов породици. Није ми ако од како сам чуо ту вест. Веома ми је жао - рекао је Стојановски.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".