Вежбање 

Ако мислите да ћете до равног стомака доћи без вежбања, грдно се варате, али морате вежбати правилно. Трбушњаци вам неће помоћи да скинете масноће јер се оне скидају трчањем, брзим ходањем и сличним аеробним вежбама. Почните с брзим ходањем око 20 минута на дан, а с временом почните да трчите и то бар 45 минута.

Фото: Профимедиа

 

Зелени чај 

Стручњаци кажу да три шољице зеленог чаја дневно подстичу метаболизам и сагоревају 30 калорија на дан. Осим за раван стомак, овај чај добар је и за отапање целулита.

Спавање 

Они који спавају пет до шест сати добију у просеку два килограма више него они који спавају седам до осам сати, а ти се килограми најчешће скупљају на трбуху.

Фото: Профимедиа

 

Авокадо 

Истраживања су показала да авокадо посебно добро делује на подручје око струка и да доприноси смањењу масти на том делу тела. Ако желите раван стомак и танак струк, навалите!

Лешници 

Истраживања показују да се људи који свакодневно једу шаку лешника не дебљају. Орашасти плодови садрже здраве масти и снижавају холестерол, али не треба их јести више од шаке дневно. Препоручена доза добра је за топљење масти на стомаку.

Фото: Профимедиа

 

Интегралне житарице 

Истраживања су показала да људи који једу булгур и остале врсте интегралних житарица имају знатно равнији стомак од оних који конзумирају рафинисе житарице. Цела зрна су одлична јер садрже влакна која подстичу пробаву и повољно утичу на метаболизам, а смањују масне наслаге.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".