Како наводе локални медији брутално убиство младића из Сомалије догодило се 10. априла, а шест и по недеље након тога ухапшен је Србин због сумње да је починио злочин.

Након хапшења српском држављанину одређен је притвору због сумње да је извршио убиство из нехата, односно да је ножем избо 25-годишњег држављанина Сомалије, који је од задобијених повреда преминуо у болници - саопштили су полиција и тужилаштво у Минхену.

Како наводе немачки медији истрага је показала да је убијени младић у групи од неколико људи рекао да би желео да има секс са малолетницама.

- То је, изнервирало осумњиченог за убиство јер има ћерку тог узраста. Најпре су се посвађали, а након тога осумњичени је извадио нож и избо Сомалијца. Осумњичени за убиство је побегао са места злочина, али је полиција током увиђаја пронашла трагове које је како су навели повезала са осумњиченим - пише немачки портал СЗ.де

Фото: Танјуг/АП

 

Наиме, током увиђаја истражитељи су на лицу места пронашли копчу за каиш.

- Осумњичени је након хапшења негирао злочин. Међутим, опис сведока као и оно што је пронађено у његовим становима не иду му у прилог. Пре хапшења полиција је претресла четири стана која припадају осумњиченом. Три у Минхену и један у Ландау у Палатинату. У једном стану су открили каиш који је одговарао копчи каиша, а у другом нож и одећу коју је наводно починилац носио у инциденту - наведено је за немачки медији из полиције и тужилаштва у Минхену.

Занимљиво је и то да је провером утврђено да је Србин стари познаник полиције.

- До тада је више од 20 пута пута хапшен за различита кривична дела међу њима су два пута за наношење тешких телесних повреда опасних по живот, управљање аутомобилом без дозволе, крађе, али и прекршајима везаним на дрогу.

(Информер)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".