Ипак, истраживање је нагласило и да освајање велике количине новца на лутрији нема значајан утицај на срећу добитника и да уопште не побољшава његово ментално здравље, а то доказују приче многих бивших добитника. Међу њима је и Британац Бена који је за британски Метро поделио како је после добитка више милиона фунти преко ноћи остао без ичега...

- Мислите да знате шта бисте урадили са новцем да га добијете на лутрији, али заправо не знате - каже бивши милионер Бен.

Пре добитка, Бен је био породични човек са успешном каријером, а живот му се потпуно променио када је из зграде National Lottery-ja отишао са фасциклом пуном готовине и банковним рачуном са количином новца коју вероватно никада у животу не би успео да заради.

Фото: Принтскрин

 

 

- Били су то тренуци пуни адреналина и узбуђења, али убрзо сам наједном осетио страшан умор. Ипак, мозак ми је радио сто на сат и нисам могао да престанем да мислим о томе шта ћу са свим тим новцем - испричао је Бен.

Но, премда је освојио неколико милиона фунти, живот му није био бољи. Прво је, нажалост, урадио оно што би и многи други на његову месту - отишао је на одмор и почео да троши. Куповао је аутомобиле, лепу одећу и скупе геџете, ишао на путовања, децу уписао у приватне школе и напустио посао.

Но, идила није дуго трајала...

Фото: Профимедиа

 

-  Проблем је што нисам био задовољан својим животом пре добитка, а уместо да ствари побољша, новац је само увећао проблеме које сам већ имао - признаје Бен и каже да је кад не радиш и немаш обавеза лако протраћити дане, а остати трезан теже је него када си без новца. 

- По цео дан сам седео, читао новине и гледао ТВ. Имао сам све слободно време света и нисам га искористио. Потпуно сам се запустио – рекао је Британац, а премда је свој новац планирао да умножи улажући у дионице, изгубио је мотивацију.

- Мислио сам да не треба још да зарађујем јер већ имам доста у банци, али одједном је било прекасно и новац је нестао.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".