Антологијски рок хитови у посебном симфонијском звуку и специфичним интерпетацијама чуће се са сцене Арена Ада, на трибинама код судијског торња.

Улаз за све посетиоце ће бити бесплатан.

Несвакидашњи музички спектакл за ову прилику има више десетина музичара на сцени, чланове Хора и Оркестра Опере Српског народног позоришта, Новосадски Биг бенд, као и госте солисте.

Фото: Теодора Ћирић

 

 

Тако ће се уз звуке симфонијске музике под диригентском палицом Федора Вртачника, у јединственим аранжманима и интерпретацији, чути легендарне песме попут: „Light My Fire“, „Ангелс“, „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „We Are The Champions“, али и бројни домаћи поп и роk стандарди попут „Пар година за нас“ и „Љуљај ме нежно“.

„Роk опера је јединствена не само по томе што многобројним посетиоцима представља специфичан музички жанр под називом crossover, већ и због тога што је пођеднако интересантна и публици која је расла уз рок песме слушајући их са грамофонских плоча, и млађој публици која данас конзумира добру музику и препознаје истински квалитет“.

Фото: Катарина Михајловић

Диригент Роцк опере, Федор Вртачник, додаје: „Концепт Роk опере је занимљив за све генерације, и посетиоци који буду дошли на Рок оперу видеће да овај пројекат у многоме одступа од већ виђених клишеа, јефтиних и наметнутих стандарда“.