Наиме, градска општина Стари град расписала је јавни конкурс за избор корисника за постављање тезги на својој територији минулог викенда, а осим апарата за припрему и продају омиљене грицкалице и сладолеџије ће за фрижидере на најпрометнијим локацијама морати да издвоје позамашну суму - најмање 1,2 милиона динара.

Пријаве су отворене јуче, а заинтересовани закупци ће на јавној лицитацији у просторијама Општине моћи да се надмећу за 13 конзерватора за сладолед, три апарата за кокице, две тезге за продају сувенира, један апарат за сладолед и од једне до девет тезги за продају књига.

Такође, најскупљи закуп платиће кокичари и то у Кнез Михаиловој, док ће сладолеџије за фрижидер у Пристаништу код стајалишта за туристичке аутобусе платити минимум 500.000 динара, што је најнижа почетна цифра за закуп.

Наиме, продавци сувенира за смештање своје тезге дуж главне престоничке штрафте платиће годишњи закуп 800.000 динара, док ће закупци који ће Београђанима и гостима нудити књиге у Улици 1.300 каплара (од Кнез Михаилове ка Студентском тргу) "искеширати" 100.000 динара више.

ФОТО: Д. Балшић

 

Како се сазнаје, сладолеџије ће фрижидере са омиљеном летњом посластицом осим у Кнезу, моћи да сместе и на Обилићевом венцу, Тргу републике, Чика Љубиној, Улици Вука Караџића, Цара Лазара, Краља Петра на углу са Господар Јовановом.

Ипак, за разлику од овогодишњег конкурса, продавци сладоледа су лане морали да издвоје минимум 600.000 динара за смештање фрижидера у Кнезу, док је кокичарима почетна сума за лицитирање апарата била пола милиона динара. А на Београдској тврђави прошле године излицитирано је укупно осам места за конзерваторе за сладоледе. Двогодишњи закуп плаћен је у износу од 2.150.000 динара, колико је коштало место код Сахат куле.

Заинтересовани пријаве треба да доставе на адресу Општине Стари град најкасније до понедељка, 20. јуна. Јавна лицитација биће одржана у петак, 24. јуна, од 9.00 часова у малој сали Општине Стари град.

Такође, надлежна комисија за спровођење конкурса ће најкасније у року од осам дана од надметања донети одлуку о избору корисника места за постављање одређеног објекта, док ће грађани бити обавештени писмено.

ФОТО: Д. Балшић

 

Распоред надметања

На јавној лицитацији у згради Општине Стари град учесници конкурса надметаће се по одређеном распореду. Прво ће лицитирати ученици за апарат за сладолед од 9.00 часова, а затим продавци сувенира (9.30), па књига (10.00). За конзерваторе за сладолед прјављени кандидати ће се надметати од 10.30 часова, и на крају кокичари од 11.30 часова.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".