На саслушању пред поступајућим тужиоцем В.Ј. је кратко изнео своју одбрану, али није желео да одговара ни на питања тужиоца нити браниоца.

После саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да му одреди притвор, због опасности од бекства, јер нема пријављено пребивалиште у Србији.

В.Ј. је у понедељак приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм улетео у кадар и просуо пиће из лименке, а онда се окренуо да оде. Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући подигнут средњи прст на обе руке, увредљиво, са псовкма говорио о Србији, називајићи је и "фашистичком" државом.

В.Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој. Тужилаштво је дало наредбу да се обави психијатријско вештачење осумњиченог.

Како се незванично сазнаје он је испричао да је дошао у Србију пре седам месеци и да је изгубио пасош и новчаник са картицама, па је покушао да их набави, али није успео. Све оно што је изјавио у кадру РТС-а је, како тврди, последица тога што су му пукли живци, јер само зели да напусти Србију.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".