То је практично иста цена као и прошле недеље, пише "Блиц".

За претходна три месеца, литар дизела на српским пумпама поскупео је више од 20 динара, а литар бензина за 17 динара. Тачније, 11. марта литар евродизела је коштао 188 динара, а бензина 176 динара.

Влада Србије продужила је пре две недеље трајање Уредбе о ограничењу цене нафтних деривата до краја овог месеца. То практично значи да ће држава до краја месеца формирати цену горива сваког петка, а врло је могуће да се уредба бити продужена и током лета.

Нафта и до140 долара

Цена нафте данас је на европском тржишту 119 долара за барел, пре неки дан је била 124. Пре месец дана барел је био јефтинији и до 14 долара, а најаве међународних финансијских институција иду у правцу да треба очекивати још веће цене.

Америчка инвестициона банка Голдман Сакс сматра да већ високе цене нафте и бензина треба овог лета још више да порасту како би се подстакла нова производња "црног злата" и обесхрабрила потрошња.

Банка са Вол Стрита сада предвиђа да ће цена сирове нафте Брент у просеку износити 140 долара по барелу у периоду између јула и септембра, у односу на претходну прогнозу од 125 долара по барелу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".