- Могу увек да дођу да наставимо преговоре, прекинили су их, рекли да су завршени. Не знам шта радници чекају, ми смо ту да наставимо разговоре тамо где смо стали - рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара на отварању Имплантолошког центра Стоматолошког факултета Универзитета у Београду.

Она је рекла да не зна зашто су радници изашли да протестују "упркос ономе што је договорено".

- А договорено је било да разговарамо и да коначну одлуку о висини отпремнина за оне који су технолошки вишак или о алтернативама за оне који не желе да иду у иностранство, донесемо и договоримо након што процес пријављивања за иностранство буде завршен. А никако пре тога - истакла је премијерка.

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

 

Она је објаснила да би, када би преговарали о отпремнинама пре тога, то било "у директној супротности ономе што имамо као интерес, а то је да Стелантис задржи што више радника и да што пре крену у производњу електрицног аутомобила".

- Ја сам ту, знају где сам, ту сам за њих, дан, ноћ, викенд, како год... Не видим шта траже на улици уместо у влади - поручила је председница владе.

Рекла је да радници Фијата нису сачекали да се заврши процес пријаве за рад у иностранству.

- Желимо да радници буду задовољни, да обезбедимо те породице, али они су пре него што је завршен процес пријаве, изашли и рекли да су преговори са владом готови. Не могу никог да натерам да разговара и преговара - навела је премијерка.

Фото: Танјуг

 

На питање новинара шта радници могу да очекују када је реч о отпремнинама, премијерка је рекла да је то ствар међусобног разговора, а не разговора преко медија.

Напомиње да су радници изашли на улицу и рекли да су преговори пропали.

- Желе да иду на улицу пре него што хоће да дођу у владу да разговарамо. Буквално су напустили преговоре који су били у току - истакла је Брнабићева.

Део незадовољних радника Фијата одржао је јуче двосатни протест блокирајући магистрални пут Крагујевац - Краљево. Протест је уследио након што је истекао рок за пријављивање радника за рад у Словачкој.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".