Модни ланац Ц&А (Ц&А Мода РС Д.о.о. Београд) спрема се да побегне из Србије, а након што је држава открила да су скоро седам година шверцовали кинеску робу и на тај начин оштетили буџет Србије за шест милиона евра.

- Управа компаније је сазвала у понедељак поподне састанак на ком је саопштено да би брзо могла да престане са радом - потврдило је више саговорника упућених у ову причу.

Иза целе приче стоје махинације поменутог модног ланца који је у Србију дошао 2012. године и који је сада због нелегалног пословања и вишемилионског царинског прекршаја дословно сатеран уза зид.

Против компаније Ц&А, поступак је покренула Управа Царина која је у лето 2021. открила малверзације у вези са увозом робе која није њихов бренд. Према сазнањима "Блица" ради се о шверцовању робе које траје још од 2014.

- Скоро 7 година ова компанија је са аустријским шпедитером "Квехенбергер" радила против закона. Заједно су омогућили да се озваничи шверцована кинеска роба као њихова, тако што су ударали печат који је требало да буде доказ оригиналности. Шпедитер је чак после покретања поступка Управе Царина променио име у Трансфера, а како би сачувао репутацију и могао даље да ради у Србији - каже наш добро обавештен извор и напомиње да у овом прекршају није учествовао нити један радник Управе царина.

Компанија Ц&А отворила је прву продавницу у Србији 2012. Послују у 14 филијала широм Србије, углавном у шопинг центрима. У Србији су постали популарни због нижих цена.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".