Свет стрипа незапамћено је погођен трагичним вестима о смрти аутора познате манге и аниме Ју-Ги-Ох, Казукија Такахашија, који је имао шездесет година.

Казукијево беживотно тело пронађено је у среду током јутра 300 метара од обале града Наго у Окинави у опреми за роњење.

Током прегледа на телу, истражитељи су утврдили да има повреде на стомаку и доњем делу тела, које су по свему судећи последице угриза ајкуле, преносе страни медији.

Фото: Профимедиа

 

Да је преминуо, открило се тек када је компанија од које је изнајмио аутомобил контактирала са полицијом јер нису могли да ступе у контакт са њима, након што је отпутовао у Окинаву.

Такахаши је тамо отишао сам, а шта је радио у ронилачком оделу и у ком моменту и на који начин тачно је настрадао, остаје задатак за истражитеље да открију.

Казуки је своју каријеру започео 1982. са стрипом Токио но Така, наставио је да се бави мангом, а онда је креирао Ју-Ги-Ох, мангу која је претворена у аниму, која је касније добила и своју друштвени игру, којом су широм света били "заражени" и млади и одрасли.

 

 

Чувена игра карата Ју-Ги-Ох, била је најпродаваније игра ове врсте на свету, будући да је продато више од 25 милијарди ових комплета широм света.

Игра карата позната као - Дуел чудовишта, била је невероватно популарна, а темељила се на супротстављању другом играчу уз помоћ фантастичних чудовишта и њихових напада. Оно што је интересантно да је Казуки управо кроз Ју-Ги-Ох дизајнирао неколико чудовишта која су се темељила на ајкулама, па су се играчи тако борили нападима ових бића названих - Дубока ајкула, дупла ајкула, Ајкула Цезар, Сферна ајкула, Бахамут ајкула, Абис ајкула...

Фото: Профимедиа

 

Ову друштвену игру, као и аниму, пратио је глас о томе да је пуна сатанистичких симбола, што је изазвало општу хистерију јавности, будући да су родитељи бранили својој деци омиљену карташку игру, као и цртани. Међутим, убзо су се гласине о штетном утицају ове франшизе утишале.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".