Осим тога, на терет му је било стављено и да је кроз систем МУП-а Голубовићу проверавао да ли је за особе за које му је то тражио, расписана потрага и за то му платио 500 евра.

Истом пресудом, због подстрекивања на злоупотребу положаја осуђен је и Голубовић на једну годину и два месеца затвора. Суд је утврдио да је податке које је добијао од инспектора Столића, достављао Н.Н. особи.

Фото: М. Анђела

 

- Столић је крив што је као инспектор за борбу против организованог криминала прибавио имовинску кортист од 500 евра тако што је у систему МУП РС проверавао податке за лица за која је Голубовић тражио, односно за Жељка Голубовића, Филипа Голубовића, Бориса Лабана, Срђана Јездимира - рекао је судија Зоран Шешић.

Божидар Столић, подсетимо, учествовао је у истрази и прикупљању доказа против једне од најмонструознијих криминалних група, коју су према наводима тужилаштва предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић. Он је био међу привм истражитељима који су ушли у кућу страве у Ритопеку и учествовоао у откривању доказа и трагова злочина.

Фото: М. Анђела

 

Информације које је прикупио као инспектор,како се наводи у оптужници по којој му се судило, прослеђивао је Голубовићу, а он потом Н.Н. особи.

- У време задржавања Беливука и Миљковића 4. и 5. фебруара 2020. фотографисао их у просторијама СБПОК'а, а 6. фебруара Голубовића обавестио да су у кући у Ритопеку пронађени трагови крви. Голубовић је те информације проследио НН особи која је обећала да ће добити награду од 5.000 евра, уколико настави да их обавештава - додао је судија у пресуди.

Подсетимо, како се наводило у оптужници по којој је Столић данас и осуђен, после хапшења Беливука и Миљковића, Голубовић је од Столића тражио да му достави све податке о пронађеним доказима. После привођења,тражио је и добио фотографије Беливука и Миљковића их СБПОК'а, а Столић га је обавестио да се "Беливук добро држи и да ништа не говори". Затим му је јавио да је после прскања луминолом у кући у Ритопеку пронађен траг крви Милана Лепоје, Горана Величковића и Здравка Радојевића. Голубовић је те информације прослеђивао НН особи, која му је рекла да ће Столић, ако настави тако да им шаље информације бити награђен са 5.000 евра.

Фото: Н. Скендерија/ТВ Пинк принтскрин

 

Истом пресудом, Столић и Голубовић су ослобођени оптужби да су били припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".