Osim toga, na teret mu je bilo stavljeno i da je kroz sistem MUP-a Goluboviću proveravao da li je za osobe za koje mu je to tražio, raspisana potraga i za to mu platio 500 evra.

Istom presudom, zbog podstrekivanja na zloupotrebu položaja osuđen je i Golubović na jednu godinu i dva meseca zatvora. Sud je utvrdio da je podatke koje je dobijao od inspektora Stolića, dostavljao N.N. osobi.

Foto: M. Anđela

 

- Stolić je kriv što je kao inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala pribavio imovinsku kortist od 500 evra tako što je u sistemu MUP RS proveravao podatke za lica za koja je Golubović tražio, odnosno za Željka Golubovića, Filipa Golubovića, Borisa Labana, Srđana Jezdimira - rekao je sudija Zoran Šešić.

Božidar Stolić, podsetimo, učestvovao je u istrazi i prikupljanju dokaza protiv jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa, koju su prema navodima tužilaštva predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. On je bio među privm istražiteljima koji su ušli u kuću strave u Ritopeku i učestvovoao u otkrivanju dokaza i tragova zločina.

Foto: M. Anđela

 

Informacije koje je prikupio kao inspektor,kako se navodi u optužnici po kojoj mu se sudilo, prosleđivao je Goluboviću, a on potom N.N. osobi.

- U vreme zadržavanja Belivuka i Miljkovića 4. i 5. februara 2020. fotografisao ih u prostorijama SBPOK'a, a 6. februara Golubovića obavestio da su u kući u Ritopeku pronađeni tragovi krvi. Golubović je te informacije prosledio NN osobi koja je obećala da će dobiti nagradu od 5.000 evra, ukoliko nastavi da ih obaveštava - dodao je sudija u presudi.

Podsetimo, kako se navodilo u optužnici po kojoj je Stolić danas i osuđen, posle hapšenja Belivuka i Miljkovića, Golubović je od Stolića tražio da mu dostavi sve podatke o pronađenim dokazima. Posle privođenja,tražio je i dobio fotografije Belivuka i Miljkovića ih SBPOK'a, a Stolić ga je obavestio da se "Belivuk dobro drži i da ništa ne govori". Zatim mu je javio da je posle prskanja luminolom u kući u Ritopeku pronađen trag krvi Milana Lepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Golubović je te informacije prosleđivao NN osobi, koja mu je rekla da će Stolić, ako nastavi tako da im šalje informacije biti nagrađen sa 5.000 evra.

Foto: N. Skenderija/TV Pink printskrin

 

Istom presudom, Stolić i Golubović su oslobođeni optužbi da su bili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".