Певачица Лепа Брена одржала је спектакуларан концерт у румунском месту Берзаска, а да је највећа балканска звезда, потврдили су челници ове варошице на Дунаву који су је пре наступа прогласили за почасног грађанина и уручили јој кључеве свог града.

Највећу југословенску музичку звезду, пре спектакла у варошици на Дунаву, обожаватељи су дочекали уз громогласан аплауз, гомилу цвећа, погачу и со.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

- Све ово ме подсећа на давну ‘84. годину, када су ме људи дочекали тако што су бацали цвеће на мене где год сам прошла. Тада је владала породица Чаушеску и народ је јако тешко живео, а ја сам им дала оно што сам могла, моју песму и љубав - огласила се овим поводом Брена и додала:

- Никада нећу заборавити када је Николај Чаушеску забранио да певам у Румунији, јер им није било јасно да једна певачица може да буде јача од једног председника - присетила се певачица, којој је због тога дуго био забрањен наступ у Румунији.

Наиме, Брена је 1984. године, када је такође била на врхунцу своје популарности, направила спектакл у Темишвару.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

Цео град је тада био у хаосу због Брениног доласка, па је тадашњи председник Румуније морао да ангажује тенкове, војску и полицију како би одржао јавни ред и мир.

Домаћини су нашој певачици уручили кључеве града и постала је почасни грађанин Берзаске. А током боравка Брену су обожаватељи заустављали на сваком кораку желећи да се сликају са њом, па не чуди што је публика у огромном броју похрлила на њен концерт, а пред наступ фолк икона је поручила румунским фановима:

- Ја сам професионалац, али увек постоји позитивна трема пред излазак на бину. Но, да није имала разлога за бригу, показало се већ на почетку концерта, који је због великог интересовања, осим редара, обезбеђивало чак 120 полицајаца. Брена је загрејала фанове песмом "Миле воли диско", а потом су се докасно у ноћ ређали хитови које је румунска публика певала углас са певачицом и овацијама награђивала фолкерку.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Највећој балканској музичкој звезди ово иначе није био први наступ у земљи Карпата. Лепа Брена је пре неколико година наступала пред више од 70.000 људи у румунском месту Решици, а наступала је више пута и у Темишвару, где су је редовно на дан концерта стотине обожавалаца пресретале по граду не би ли добили аутограм или направили селфи са легендарном певачицом. Брена је деценијама популарна ван граница наше земље, а један од најспектакуларнијих концерата био је у Бугарској на стадиону "Левски”, где је - због велике помаме која је за њом владала - слетела хеликоптером на стадион.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Лепа Брена - концерти

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".