- Овде у мојој канцеларији не можемо имати колаборациониста. Такви људи су само они који раде на окупираним територијима. Моја канцеларија није окупирана територија - рекла је Венедиктова за Си-Ен-ЕН

Додала је да је главни приоритет њене канцеларије био рад на проблемима с кривичним делима издаје и колаборационизма, као и да је њена служба била врло транспарентна у свом раду.

На питање који је стварни разлог њене смене, Венедиктова је рекла: "Знате да је моја позиција политичка. Била сам 16. главни тужилац у 30 година историје Украјине. То је реалполитика у Украјини. То је мој одговор".

Након што је новинар америчке телевизијске мреже инсистирао на одговору на питање због чега ју је Зеленски сменио, рекла је да не жели да о томе јавно дебатује јер ће Русија то у противном да искориси.

- Председник је тренутно главни. То је његова стратегија и тактика. Доноси одлуке у складу са својим ставовима - навела је Венедиктова.

Украјински парламент потврдио је у уторак смењивање с функција шефа Службе државне безбедности (СБУ) Ивана Баканова и државног тужиоца Венедиктове, два дана након што их је председник Володимир Зеленски разрешио дужности због, како је навео, бројних случајева сарадње запослених у њиховим службама са Русијом.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".