Све је одисало гламуром синоћ у Београду на води, жене у елегантним хаљинама и мушкарци у свечаним оделима имали су прилике да чују једног од најзначајнијих уметника данашњице, који је први део концерта посветио класичном репертоару. Заједно са сопраном Кристином Пасароју, Бочели је оживљавао најлепше арије из Вердијевих, Пучинијевих и Белинијевих опера, а виолинисткиња Анастасија Петришек је виртуозно одсвирала зиму из Вивалдијава "Четири годишња доба".

Фото: АТА имагес

 

Након двадесетоминутне паузе, други део концерта Бочели је посветио филмској музици, а нешто мало више од 3.500 имало је прилику да чује ненадмашне филмске теме као што су "Мама", "Канада", "Voglio vivere cosi"... Српска поп звезда Јелена Томашевић била је специјални гост на концерту. Она је прво соло отпевала песму групе Бибер "Где си било јаре моје", а затим са Бочелијем познате нумере "Vivo per lei" и "Canto della pera". Уследила су три биса, која су подигла публику на ноге.

Фото: АТА имагес

 

Бочели је својим гласом оживео медитерански стандард "O sole mio", као и одломак из опере "Турандот", а сам крај велики хит "Time to say goodbye" отпевао је са Кристином Пасароју.


Пријем код председника Србије Александра Вучића

Председник Србије Александар Вучић синоћ је примио Андреа Бочелија и Маризу дос Реис Нунес. Он је чувеном тенору и познатој португалској фадо певачици доделио медаље за заслуге.

 Бочелија је Вучић описао као " једног од највећих тенора данашњице и уметнику који кроз јединствену и фасцинантну страст у интерпретацији, публици широм света поклања незаборавне емоције и спектакуларан доживљај музике."

За Маризу председник је рекао да је "уметница врхунског талента, нестварног гласа и уметничког израза, величанствена краљица фада чијој се харизми и наступу клања светска уметничка сцена."

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".