Sve je odisalo glamurom sinoć u Beogradu na vodi, žene u elegantnim haljinama i muškarci u svečanim odelima imali su prilike da čuju jednog od najznačajnijih umetnika današnjice, koji je prvi deo koncerta posvetio klasičnom repertoaru. Zajedno sa sopranom Kristinom Pasaroju, Bočeli je oživljavao najlepše arije iz Verdijevih, Pučinijevih i Belinijevih opera, a violinistkinja Anastasija Petrišek je virtuozno odsvirala zimu iz Vivaldijava "Četiri godišnja doba".

Foto: ATA images

 

Nakon dvadesetominutne pauze, drugi deo koncerta Bočeli je posvetio filmskoj muzici, a nešto malo više od 3.500 imalo je priliku da čuje nenadmašne filmske teme kao što su "Mama", "Kanada", "Voglio vivere cosi"... Srpska pop zvezda Jelena Tomašević bila je specijalni gost na koncertu. Ona je prvo solo otpevala pesmu grupe Biber "Gde si bilo jare moje", a zatim sa Bočelijem poznate numere "Vivo per lei" i "Canto della pera". Usledila su tri bisa, koja su podigla publiku na noge.

Foto: ATA images

 

Bočeli je svojim glasom oživeo mediteranski standard "O sole mio", kao i odlomak iz opere "Turandot", a sam kraj veliki hit "Time to say goodbye" otpevao je sa Kristinom Pasaroju.


Prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je primio Andrea Bočelija i Marizu dos Reis Nunes. On je čuvenom tenoru i poznatoj portugalskoj fado pevačici dodelio medalje za zasluge.

 Bočelija je Vučić opisao kao " jednog od najvećih tenora današnjice i umetniku koji kroz jedinstvenu i fascinantnu strast u interpretaciji, publici širom sveta poklanja nezaboravne emocije i spektakularan doživljaj muzike."

Za Marizu predsednik je rekao da je "umetnica vrhunskog talenta, nestvarnog glasa i umetničkog izraza, veličanstvena kraljica fada čijoj se harizmi i nastupu klanja svetska umetnička scena."

 

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".