Након таласа великих врућина, вечерас се, према најавама метеролога, очекује освежење. 

У својој најновијој најави, Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) истиче да ће у наредна два сата на северу Војводине доћи до местимичне краткотрајне кише или локалних пљускова, а на западу и југозападу Србије се очекује и грмљавина. 

Поред ове најаве, РХМЗ упозорава и на временске непогоде током ноћи.

- У Србији су вечерас у северним деловима земље, а током ноћи и сутра и у западним и југозападним крајевима, могуће краткотрајне временске непогоде уз обилне пљускове са грмљавином, град и јак олујни ветар - стоји у упозорењу објављеном нешто после 18 часова - наводи се у најновијем упозорењу на сајту овог завода. 

Фото: принтскрин РХМЗ

 

Упозорење за Београд

Током ноћи, уз краткотрајне пљускове с грмљавином, у појединим деловима града, могућа је локална појава краткотрајних временских непогода: обилне падавине, појава града и јаког ветра.

Прогноза за наредни период

У Београду се сутра очекује променљиво облачно и мало свежије. Ујутро и пре подне биће услова за локалне краткотрајне пљускове с грмљавином, а после подне ће бити углавном суво.

Дуваће слаб и умерен ветар, северног и северозападног правца. Јутарња температура износиће око 20 степени, док ће највиша дневна ићи до 31 степена.

У четвртак ће на северу земље бити претежно сунчано и мало топлије, а у осталм деловима променљиво облачно, местимчно с кишом и пљусковима с грмљавином, углавном у јужним и источним крајевима.

У петак претежно сунчано и веома топло у свим пределима, а у брдско-планинским је, уз умерен развој облачности, тек понегде могућ краткотрајни пљусак с грмљавином. У петак се очекује максимална температура од 36 степени у целој земљи. 

У суботу се очекује јаче наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином са севера и запада, а до краја дана ће се проширити и на остале крајеве.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".