Читава Србија обожавала је велики хит групе „Алабина“, као и заносну певачицу Иштар која је одушевљавала својим гласом и стасом.

Деведесетих је свако у нашој земљи знао њено име и радо певушио њену хит песму.

Данас ова ватрена Израелка има 55 година, а и даље носи плаве локне, по којима је највише препознатљива. Њена лепота, осмех и енергија остали су непромењени.


Иштар је почела да наступа са 14 година. Иако је рођена као Ети Зак, изабрала је име Иштар, по месопотамијској богињи, јер ју је бака звала Естер, што је „са њеним египатским акцентом звучало као Иштар“, рекла је.

У младости се одселила у Француску и заљубила се у ту земљу. Иштар је затим почела да ради као пратећи вокал за неколико фламенко група. Ту ју је открио Чарлс Ибгуи који ју је, одушевљен њеним гласом, упознао са бендом Лос Нинос де Сара. Групи се придружила као главни вокал и заједно су наступали под именом Алабина.


Алабина је убрзо постала светски хит- мешали су фламенко, арапске, поп и денс звукове. Иштар је певала на шпанском, арапском, француском, хебрејском или мешавини језика.

Упркос успеху, после два албума Иштар је одлучила да уради соло пројекат (иако је још увек чланица групе); а бенд Лос Нинос де Сара је такође почео да издаје сопствене ЦД-ове.


Алабина је имала још неколико заједничких наступа, али се од 2005. године група дефинитивно распала јер више није активно изводила или издавала нову музику. Иштар још увек живи у Француској и има редовне соло наступе.

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".