Један од њачешћих начина исправљања косе је помоћу пресе која у великој мери штети коси.

Да бисте избегли оштећења, постоје други начини на које можете да исправљате косу, а који јој не штете.

1. Обичном четком за косу

Уколико желите да своју косу често не излажате различитим изворима топлоте, испробате овај начин природног исправљања косе уз помоћ четке. Четкањем повлачите косу на доле док је још влажна.

На сваких неколико минута, прођите прстима кроз косу како бисте је брже осушили и како би била што равнија.

Фото: Профимедиа

 

2. Уз помоћ шналица за косу

Често вам се дешава да због великог броја обавеза, не можете да стигнете да одете код фризера, а желите да изравнате косу. Ево једног једноставног трика који вам неће одузети више од 20 минута дневно, а при том нећете морати да користите ни фен.

На самом почетку добро очешљајте косу. Потом је наквасите тако да буде влажна. Почев од темена, кружном методом узимају прамен по прамен добро причврстите шналице за сваки прамен. Оставите што дуже да стоји, најбоље би било ако можете тако да преспавате.

Ујутру ће ваша коса бити потпуно равна, као да сте управо изашле из фризерског салона.

Фото: Профимедиа

 

3. Виклерима

Можда ће вам смешно звучати и сматрате да је једина намена виклера да коврџају косу, али они и те како могу послужити као један од природних начина за исправљање косе.

Оперите косу шампоном и нанесите мало више регенератора и оставите 15 минута да делује. Балзам за оштећену косу ће сам по себи учинити да она помало почне да се исправља.

Умотајте је пешкиром и пустите да се природно осуши. Немојте додатно трљати, јер на тај начин кидате и оштећујете косу без потребе. Поделите косу у праменове и један по један увијајте виклерима које можете причврстити шналицом на крају. На тако увијену косу, препоручује се да на сваки прамен нанесете пену за косу. Када се коса добро просуши, скините виклере и добро рашчешљајте косу.

Фото: Профимедиа

 

4. Фолијом

Један од необичнијих начина како да исправите косу је управо помоћу фолије.

Све што треба да урадите је да своју косу пажљиво очешљате, а потом обавијате целом дужином око своје главе у круг. Можете је учвртити укосницама и затим прекрити алуминијумском фолијом. Укључите фен и просушите је око десет минута. Скините фолију и укоснице и можда звучи невероватно, али ваша коса ће бити савршено равна.

5. Природне маске за исправљање косе

Неки од природних начина исправљања косе, јесу и коришћења маски чија је припрема веома једноставна и брза. У неким ситуацијама, кана за косу може да послужи као третман за исправљање косе или јабуково сирће.

Са овим природним третманима, важно је да знате да резултати нису као када исправљате косу уз помоћ пресе. Али, ако желите мања оштећења, онда можете пробати са јабуковим сирћетом.

У чашу млаке воде, сипајте две кашике јабуковог сирћета, промешајте а затим нанесите на косу и оставите да делује пет минута. Потом косу добро исперите. Осим што јача и храни косу, делује и као третман за исправљање косе.

БОНУС ВИДЕО:

(Све о коси)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".