Одборници Скупштине града на данашњој седници одлучили су да се забрани постављање реклама на возилима ГСП споља и на прозорима у унутрашњем простору.


Подсекретар Секретаријата за јавни превоз Миломир Видаковић рекао је ће у унутрашњости возила ипак бити остављен простор за рекламе на одређеним местима и позвао све превознике да изглед својих возила ускладе са том одлуком.

Одборници су усвојили и Одлуку да приватним превозницима плаћају више по пређеном километру него до сада.

Фото: Танјуг

 

Градски менаџер Мирослав Чучковић рекао је да ГСП за превоз путника добија 16,5 милијарди динара, Ласта 5,5, а приватници 1,5 милијарди динара.

- Треба нам више возила, 1.500 више није довољно јер се град шири. Многи људи пешаче и по неколико километрима до аутобуске станице - рекао је Чучковић.

Скупштина града одлучила је и да се слободни уметници уврсте у категорију лица која плаћају превоз по повлашћеним ценама, а донела је и одлуку о измени Одлуке о јавним паркиралиштима, којом се приватним инвеститорима омогућава да граде гараже и наплаћују паркирање у њима.

Фото: Игор Маринковић

 

То право до сада је имао само Паркинг сервис, а у образложењу одлуке се наводи да ће се таквим решењем побољшати ситуација са паркинг местима у Београду.

Скупштина града усвојила је и Одлуку о јавно-приватном партнерству за изградњу гасне станице за возила ГСП.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".