Губитак влажности један је од главних узрока услед кога млевено месо губи на јачини укуса након што стоји дуже време, тврде из "У.С. Департмент оф Агрицултуре" (УСДА), чак и ако стоји у замрзивачу, што значи да ни онде не може да стоји читаву вечност.
Ако је термички обрађено, може да остане замрзнуто 2 до 3 месеца и укус се неће толико променити јер је део влажности већ изгубљен током кувања.
Сирово млевено месо у замрзивачу може да се чува 3 до 4 месеца. Важно је, наравно, и како је спремљено. У оригиналном паковању може да стоји до 2 седмице, а ако планирате да га држите дуже од тога, било би добро да паковање обмотате фолијом.
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".