-Покренућу иницијативу да Република Српска и Србија креирају идентификациону националну карту за све наше људе који се идентификују са РС на било који начин, написао је Додик на Твитеру и додао да ће то значити стицање права на образовање, здравствену заштиту, отварање фирми и објеката.

Важно је да српска заједница има добар положај у Румунији, истакао је Додик и обећао снажење подршке и помоћи "афирмисању националног, културног и верског идентитета", као и "очувању образовања и српског језика".

Оценио је како Срби чувају национални идентитет, те да су поносни и "загледани у РС и Србију".

Фото: В. Трипић

 

Са представницима Срба и председником Савеза Срба у Румунији и послаником у румунском парламенту Огњеном Крстићем Додик је разговарао о положају Срба у Румунији и актуелној ситуацији у РС.

Додик је навео да је договорено да у РС буду организовани Дани Срба из Румуније.

Речи владике будимског Лукијана потврђују да је политика коју заступам прихваћена у српском народу, где год се налазио, и дају ми снаге да се још снажније борим за српски национални интерес, казао је Додик.

Он је на Твитеру објавио и видео запис говора владике Лукијана, који је навео да је "Додиков глас истовремено глас многих Срба, не само из РС, чији глас из овог или оног разлога не сме да се чује".

 

БОНУС ВИДЕО: